I denne artikkelen skal vi snakke om fluefisking. For det første skal vi se litt nærmere på hva fluefisking er for noe, vi skal også gå gjennom forskjellige regler som gjelds når man skal drive med fluefisking i Norge. Etter dette skal vi gå gjennom hva vi kan gjøre for å forbedre opplevelsen vår, og her har vi et hint som kanskje er litt utenom det vanlige. Utenom dette skal vi også se litt nærmere på utstyret, og vi skal spesielt snakke om hvordan vi kan lage våre egne fluer.
Hva er fluefisking?
Når vi snakker om fluefisking så mener vi en helt spesiell måte å fiske på , med eget utstyr. Som sagt skal vi gå gjennom utstyret som vi bruker litt senere. Som du kan se i lenken som vi har lagt ved her så er det en spesifikk måte å kaste agnet ut på. Det finnes mange forskjellige typer for fluefisking, men for det meste så bruker vi denne metoden for å fiske i ferskvann.
Når man hører fluefiske så tenker man øyeblikkelig på et flytende snøre. Dette vil si at når man kaster ut fluen sin så er det en liten ball eller lignende gjenstand som flyter på overflaten mens selve fluen synker i vannet. Det finnes derimot fluer som også flyter på overflaten av vannet.
For å fiske i ferskvann i Norge så kreves det at vi kjøper en spesiell tillatelse og fiskekort til den spesifikke plassen vi skal fiske på.
Forbedring av opplevelsen
Dersom du har en spesiell, og ikke minst fast, plass som du kan fiske på så kan du også bygge din egen lille brygge som du kan stå på for å unngå å bli våt. Dette forutsier derimot at du faktisk eier plassen hvor du fisker, eller har fått tillatelse til noe slikt. Du kan besøke byggmax for å finne de materialene som du trenger.
Dersom dette ikke er et valg så kan du fortsatt gjøre opplevelsen din mye bedre gjennom å invitere flere venner, og kle deg godt for å beskytte deg mot vannet som du oftest kommer til å stå i.
Utstyr og fluer
De fleste fluestangene som brukes i dag er laget av karbonfiber. Disse kan lett bli minst to meter høye, og dette er fordi at de trenger å være fleksible og lange når du skal kaste snøret ditt ut.
Dersom du har lyst til å lage dine egne fluer så er det faktisk sånn at det finnes flere forskjellige typer. Det finnes våtfluer, tørrfluer og nymfer. Alle disse skal imitere forskjellige ting som fisken spiser. Du kan faktisk lage disse selv, dersom du har det riktige utstyret, men husk at dette kan være like vanskelig og innviklet som selve fiskingen.